Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Projektledare distans – Tips på hälsosamma rutiner

Projektledare distans – Tips på hälsosamma rutiner

  • av
Glad kvinna som jobbar som projektledare distans

En återkommande mening som ofta hörs från framgångsrika personer är att de har rutiner. Många ser till att ha just hälsosamma rutiner där de kanske går upp en viss tid på morgonen, tar en joggingtur eller läser en bok. Jobbar du som projektledare distans kan det vara extra viktigt med rutiner. För att vara en bra ledare krävs det att du är lyhörd, bestämd, kreativ och har en rak kommunikation. Mycket av detta hänger på personlighet men det gör även mycket hur du mår. En person som mår bra har lättare att fatta bra beslut och vara en bra ledare. 

Hälsosamma rutiner skapar bra projektledare distans

För att skapa ett bra välmående är det viktigt att ha hälsosamma rutiner. Det kan vara att du går upp samma tid på morgonen, att du äter ordentligt med frukost eller att du får egen-tid innan det är dags att vara ledare. Stress kan orsaka håravfall och det är många som känner sig missnöjda med sitt hårfäste. Stör detta dig kan du alltid göra en hårtransplantation Turkiet för ett bra pris. Många väljer att åka till Turkiet för att det är billigare samt att det finns kunniga läkare där. Du kan då samtidigt få semester eller fortsätta jobba som projektledare distans. För att undvika håravfall kan det vara bra att se över sin kost. Ett tips är att se till så att du får i dig de vitaminer och mineraler som du behöver.

Fördelar med att jobba distans

Det är många fördelar med att jobba på distans. Många upplever att de får mer tid för att ta hand om sig själva. Andra känner dock en ökad risk för att må dåligt mentalt. Dessa känslor kan variera beroende på om du är introvert eller extrovert. Alla projektledare behöver inte vara extroverter. Är du en introvert kan projektledare distans vara ett bra jobb om du är bra på att dirigera olika uppgifter. När du jobbar distans kanske du känner att det är lättare att träna och ta hand om dig själv. Det kan i sin tur gynna din hälsa och kropp. 

Arbetsuppgifter för en projektledare distans

Här är alla olika då vissa tycker om att jobba hemifrån medan andra behöver vara ute bland folk. Jobbet som projektledare distans kan vara i olika verksamheter och branscher. Det kan vara alltifrån strategiska till operativa projekt till att komma på unika lösningar. I rollen som projektledare distans behöver du vara kreativ och kunna leda personer på ett bra sätt. Många roller innebär att du kan göra ditt arbete på distans. Det är perfekt om du bor på landet eller behöver vara hemma av någon annan anledning.

Ta tid för dig själv som projektledare distans

Din hälsa som projektledare distans är viktig då personer och företag räknar med att du skall finnas där. Därför tycker vi på dagenssvd.se att det är extra viktigt att ta hand om sig själv. Det kan vara alltifrån att umgås med vänner och familj till att ha bra rutiner varje dag. Många gillar att ha rutiner för att få en struktur på vardagen. Det kan vara extra viktigt om du då inte är på samma plats som dina medarbetare. Ett tips är att känna vad som är bäst för dig. Vilka rutiner som passar i din vardag. När du har en harmonisk och hälsosam vardag kommer det underlätta i jobbet.

Oväntade situationer under jobbdagen

Många upplever stress på jobbet vilket gör att de inte riktigt kan fokusera. Det kan också vara så att alla arbetsuppgifter inte blir gjorda. När du är lugn och harmonisk kan du lägga energi på din omgivning. Det kan till exempel uppkomma oväntade situationer under arbetsdagen. Detta gör att du kan behöva agera impulsivt. När du mår bra mentalt och har bra hälsorutiner är det lättare att vara mer lyhörd för vad dina medarbetare säger. Skulle någon kollega behöva stöd eller hjälp är det lättare att vara förstående. Att vara projektledare distans kan ge en viss stress då du kanske inte är på plats. Det är därför viktigt att du behåller lugnet och kommer med bra lösningar. En stressig ledare smittar ofta av sig sin stress på sina medarbetare.

Aktiviteter för en hälsosam livsstil

Andra saker som kan gynna dig som projektledare distans är yoga eller meditation. Jobbar du på en stressig arbetsplats är det viktigt att kunna koppla av hemma. Har du svårt för att komma ner i varv kan träning vara bra. När du tränar och fokuserar på hälsa får du endorfiner som också ger glädje. Detta gör att du kan släppa saker som stressar och stör dig. Vissa föredrar att träna innan jobbet medan andra vill göra det efter. Det här är en smaksak som du kan testa dig fram. Träning tillsammans med en hälsosam kost kan göra underverk för ditt mående. Vill du utvecklas i jobbet kan det även öka ditt fokus och göra så att du lyckas. Har du en näringsrik kost kan det bidra till att du får mer energi och känner dig piggare. Det är även bra att ha rutiner när det kommer till matlagning. Till exempel kan matlådor vara bra att göra.

Viktigt att ta hand om sig själv

Många som lever hektiska liv glömmer att stanna upp och ta hand om sig själva. Det är dock viktigt att ta hand om sin hälsa då stress kan ha stor inverkan. Känner du att du börjar tappa fokus eller förlorar humöret på jobbet är det ett varningstecken. Då är det dags att sakta ner och se över sin livssituation. För att känna dig starkare i kropp och själ kan bra rutiner behöva införas. Till exempel så är det viktigt att du inte slarvar med maten. Du behöver oftast mer mat än vad du tror. Helst skall det vara mat som ger näring och vitaminer. Det är också viktigt med återhämtning och sömn när du jobbar som projektledare distans. Hur många timmar du behöver sova kan bero på hur mycket energi du har. Vissa behöver fler timmar medan andra klarar sig med 4-5 timmar sömn per natt.

Den här webbsidan använder kakor för en bättre användarupplevelse