Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Tesla, ett företag med en känd VD

Tesla, ett företag med en känd VD

  • av
Känd VD framför en Tesla

Det råder ingen tvekan om att Tesla går som tåget och det är också något som syns på deras Tesla aktie. Grundaren Elon Musk, är en känd VD som vi på Dagens VD vill lyfta fram. Han sålde nyligen en ansenlig mängd aktier där vi pratar miljardbelopp. Du som privatperson har också möjlighet att investera i dessa aktier om du vill. Du kan till exempel starta ett konto hos Avanza och köpa flera stycken.

Elon Musk, en känd VD, som är inblandad i flera företag

Elon Musk är verkligen ine en känd VD som ligger på latsidan. Förutom sin Tesla aktie är han också aktiv i ett företag som heter Neuralink. Detta företag fokuserar på ett sätt att koppla ihop människor och datorer. Förhoppningen är att det ska ha en positiv effekt på sjukdomar som alzheimers. Än så länge är det fortfarande i startgroparna och man vet inte om det kommer lyckas.

Tesla är också fokuserade på att expandera i stora delar av världen. Även där elbilar inte är så vanliga. Tesla arbetar på lansering i Indien vilket kan bli revolutionerade på många sätt. Indien är verkligen ett land som behöver utvecklas om världen ska nå sina gemensamma klimatmål. Elbilar är ett steg på vägen.

Tesla aktie går starkt framåt

Många väljer att investera i just Tesla när det kommer till aktier. Det är ett välkänt företag som har ett gott rykte. Även om flera biltillverkare nu fokuserar på elbilar är det få som har ett så starkt varumärke som just Tesla. Det är så klart också något som påverkar deras aktie. Dock så finns det aldrig några aktier som är 100 % säkra och alla kan gå med förlust. Det kan jämföras med att spela på casino.

Ett exempel på en sådan aktie är Gamestop aktie. De hade länge ett starkt varumärke och rusade nyligen på börsen efter en kupp. Den var orkestrerad av ingen mindre än just Elon Musk. Nu gör Gamestop en storsatsning för att återigen locka tillbaka sina kunder och bli starka på börsen. Det är alltså en intressant investering.

En av de mest ägda aktierna

Visste du att Tesla aktie tillhör topp 20 i Sverige när det kommer till ägare? Det finns i nuläget cirka 75 000 aktieägare i Sverige vilka har investerat i Tesla. Det kan vara både bra och dåligt. Därför är det bra att hålla koll på vad som händer på börsen och läsa nyheterna regelbundet. Då har du chansen att göra bra affärer.

Du kan också bli en ägare till Tesla aktier genom mäklare som Avanza och Nordnet. Det tar bara några minuter att skapa ett konto på dessa sajter och börja handla. Det här var första delen i vår rapportering om företag med en känd VD. Kontakta oss gärna om du vill läsa fler reportage av den här typen!

Den här webbsidan använder kakor för en bättre användarupplevelse